Vihdoinkin järki voittaa: Meritaimenelle uusi alamitta ja rasvaevälliset vapautettava.

Kuva

Jättimertsari Rohomulla Kokkolan seudulta -12

Meritaimenen tulevaisuus on ottanut uusia askeleita kohti valoisampaa tulevaisuutta. Uusi alamitta varmistaa taimenelle pääsyn kutemaan ainakin kerran elämässään. Useimmilla useammankin. Lisäksi olemassaolevia/tulevia luonnonkaloja suojellaan rasvaevällisten taimenten vapauttamispakolla. Ruotsissa malli on ollut käytössä jo vuosia..ja tuloksia ollaan saatu ihastella mahtavien saaliskuvien muodossa kateudesta  vihreänä..Josko meilläkin 5-8 vuoden päästä rupeisin tulokset näyttämään yhtä hyvältä kuin kuvan JÄTTIMERTSARI Kokkolan seudulta kaudella 2012. Kyllä niitä vielä meidänkin vesiltä löytyy kun kohdalle osuu ja on kaikki osa-alueet kohdallaan!!

…Ja Rohomulla tietenkin!!

Meritaimenta heittämässä Espoossa 24.11.12

Olimme kaveriporukalla mertsaria etsimässä Espoon/kirkkonummen aluevesillä.. Päivä alkoin noin kello 11.00 ja ensimmäinen tapahtuma oli jo noiin tunnin päästä, kun Kimmolla oli pieni tane kiinni pikku ahaneessa (hopea/kupari 22g). Kala hyppi itsensä irti muutamassa sekunnissa. Seuraava tapahtuma oli jo seuraavan saaren rannassa. Kivikkoisesta rannasta otti hanakasti kiinnni noin 45cm tane, joka kävi veneessä asti kuvattavana. Ottipelinä toimi jälleen pikku Ahane(kupari) 22g.

Odotukset olivat kovat seuraavaan paikkaan siirtyessä mutta luontoäiti puuttui peliin. Pilssipumppu petti ja vettä rupesi kertymään välipohjaan moottorikaivon revenneestä kumista(hyd.ohjaus läpivienti). Ei auttanut muu kuin lähteä takasin rantaan kohti. Matkavauhti oli noin 25km/h, kun oikaisimme hiukan liian lähelmä kiviriuttaa ja kuului helvetillinen pamaus..kone oli iskeytynyt kivikkoon, koska perä aurasi normaalia matalammalla pilssipumpun rikkoutumisesta johtuen. Ei muuta, kun koneet seis ja tarkistamaan vahingot.. potkuri lievästio solmuun mutta muuten busteri oli kunnossa. Matkaa jatkettin rantaan rauhallisesti ja olimme rannassa jo 14 aikaan. Eli meni hyvä päivä hukkaan. Ens viikolla uuusi yritys, kun on potkuri taas kunnossa ja pilssipumpppu vaihdettu uuteeen.

kivikko teki tuhojaan…

Erälehti valitsi: Rohomu kauden paras ottiviehe merilohelle!

Kuten Erälehden vertailu kertoo, on Rohomulla vuosien saatossa saatu isoja lohia. Vuonna 2000 Erälehti valisti Rohomun kauden parhaaksi uisteluvieheeksi merilohelle. Erän testikalastus tuotti kaksi 1,5kg taimenta, joten lohen lisäksi Rohomua kannattaa tarjota myös taimenelle.

Alla kuvakaappaus Erälehden artikkelista. Rohomu on vuosien saatossa saanut paljon uusia värimalleja – ison lohen ystävän kannattaa hankkia nämä kaikki vihepakkiinsa verkkokaupastamme!

Iso Ahane valittu Erälehden parhaaksi suurhauen ottivieheeksi

Iso Ahane valittiin jo vuonna 1999 Erälehden parhaaksi ottivieheeksi. Vaikka titteli on Erän ottiviehe -99 hauelle, ei faktat ole muuttuneet vuosien saatossa miksikään – edelleen suuren hauen kalastajan pakista täytyy löytyä Iso Ahaneita eri värityksillä, jos mielii saada isoa haukea kotiin viemisiksi.

Alla kuvakaappauksessa luettavissa kyseinen Erälehden vertailu. Ja Iso Ahaneita saat tilattua verkkokaupastamme!